سال آبی از ابتدای مهرماه هر سال آغاز میشود و تا انتهای شهریورماه سال بعد، ادامه پیدا میکند. عملکرد بارشها در این بازهی زمانی مشخص میکند یک سال پُربارش یا خشک و کمبارش بوده است.
به گزارش فراز و به نقل از خبرگزاری ایرنا، بر اساس آمارهای مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی در ایران از ابتدای سال آبی گذشته آغاز شد، تا انتهای شهریور ۱۴۰۱ در مجموع ۱۸۰.۴ میلیمتر بارش داشتهایم. این میزان بارش در مقایسه با دورهی بلندمدت که ۲۳۷.۱ میلیمتر بارندگی ثبت شده بود، ۲۳.۹ میلیمتر کاهش داشت.
آمارهای جدید نشان میدهد سال آبی گذشته (مهر ۱۴۰۰ تا انتهای شهریور ۱۴۰۱) سال کمبارشی برای کشورمان رقم خورده و سبب تداوم سالهای خشک در کشور شده است. بررسی آمارها نشان میدهد در این دوره میزان بارشها به رقم ۱۹.۷ میلیمتر رسیده که در مقایسه با دورهی بلندمدت که میزان بارشها ۱۱.۵ میلیمتر بوده، رشد ۷۱.۳ میلیمتری داشته است.
دلیل اصلی افزایش میزان بارشهای این دوره، پدیدهی مونسان و بارانهای سیلآسای تابستان امسال بود.
فیروز قاسمزاده -سخنگوی صنعت آب- بیستم شهریورماه دربارهی وضعیت منابع آبی و بارشهای کشور گفت: «امسال هم مانند سال گذشته خشکسالی تداوم دارد و همین شرایط باعث شده با کاهش سطح منابع آبهای زیرزمینی و آبخوانها روبرو شویم. با اینکه بارندگیهای امسال نسبت به پارسال ۳۰ درصد رشد داشت اما نسبت به شرایط معمول ۱۸ درصد کاهش نشان میدهد.»
سخنگوی صنعت آب در ادامه گفت: «این ۳۰ درصد رشد بارندگی تنها ۵ درصد حجم ورودی به سدها را افزایش داده است. اکنون سدهای کشور ۴۱ درصد پرشدگی دارند درحالیکه باید ۵۰ درصد پرشدگی داشته باشند و این کاهش، نتیجهی شرایط خشکسالی است.»
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟